Blog Persoonlijk

Mijn verhaal

Ik was altijd al forser dan de rest van mijn vriendinnetjes en tegen de tijd dat ik ging puberen groeide ik verder. Achteraf blijkt dat ik lipoedeem heb, een chronische ziekte welke gepaard gaat en erger wordt door oa hormonen.

Rond mn 18e ging ik studeren, groeide ik verder en loog ik over mijn gewicht. In 2010 stopte ik met mijn opleiding, ik ging weer thuis wonen en nu? Wat wilde ik gaan doen. Ik wilde graag kilo’s kwijt en wat was er nou een snellere en makkelijkere manier dan aan de maaltijdvervangers te gaan. 3 shakes op een dag 500 kcal. Toentertijd voor mij goed vol te houden en binnen no time viel ik 30 kilo af. Helaas was dit van korte duur want toen ik weer normaal ging eten.. en weinig eten deed ik zat er 50 kilo aan. Ik was op mijn zwaarste, ongelukkig, paste geen kleding meer en moest naar grote maten winkels. Ik schaamde me.

Ik heb de stap gezet om naar de huisarts te gaan, ik had hulp nodig. Ik kwam bij een diëtiste terecht, ik at veel te weinig, soms alleen mijn avondeten en kon dan best ‘s avonds een heel pak koek wegwerken. Mijn stofwisseling en hormoonhuishouding hadden een aardige klap gehad waardoor mijn lichaam niet meer deed wat het moest doen en niet mee wilde werken. Het was een kwestie van opnieuw leren eten. Hier heb ik ruim een jaar over gedaan, afvallen wilde nog steeds niet lukken mede door de problemen met mijn stofwisseling maar mijn wens om af te vallen was er nog steeds.

Ik was wel weer begonnen met sporten, deed fanatiek aan zumba en was regelmatig in de fitnessruimte te vinden. In overleg met mijn huisarts ben ik gaan kijken of een gastric bypass niet iets voor mij zou zijn, er wordt gezegd: “een operatie, kies maar voor de makkelijke weg”. Maar mensen vergeten dat dit slechts een hulpmiddel is en je het toch echt zelf moet doen. Ik heb een zwaar traject doorlopen en ben 24-9-2013 geopereerd. Ik ben 50 kilo afgevallen in 1,5 jaar tijd en moet heel eerlijk bekennen dat pas na die tijd bij mij de knop om is gegaan en ik mijn levensstijl totaal heb aangepast.

Ondertussen alweer 5/6 geleden won ik 3 maanden gratis personal training, ik wilde de overige kilo’s kwijtraken en vooral fit worden en me lekker in mijn vel voelen. Ik was langzaam al veel bewuster met mijn voeding bezig en heb me er veel in verdiept. Sporten werd mijn leven, personal training, fitness en kickboksen. Ik begeleidde in deze personal trainingsstudio zelf klanten met afvallen en hielp ze een gezonde levensstijl aan te gaan.

Dit alles deed ik totdat de vermoeidheid de overhand nam. Ik kampte met de ziekte van pfeiffer en een ijzergebrek waardoor sporten amper meer lukte en ik het op gewicht moest blijven vooral met mijn voeding moest doen.

Gelukkig herstelde ik al heb ik er een chronische anemie aan over gehouden en heb ik alles weten op te pakken. Ik was voor/tijdens en vlak na mijn zwangerschap op zijn lichtst. Helaas door hormonen is daarna mijn lipoedeem flink toegenomen. Zelf nog aan het sleutelen geweest met een koolhydraatarm dieet maar voor mij niet vol te houden. Ik weet wat mijn lichaam nodig heeft en daarmee ben ik nu stabiel, zeker niet waar ik wil wezen maar door de lipoedeem is er veel tijd en geduld nodig.

Ik heb nou eenmaal levenslang en zal altijd moeten oppassen. Momenteel heb ik mijn 1e van liposucties vanwege lipoedeem er op zitten. Ben ik inmiddels alweer 4 maanden fanatiek aan het sporten en hoop ik vooruitgang te boeken en toch wat gewicht te verliezen en strakker te worden.

Ik hoop andere te motiveren, inspireren en te helpen een gezonde levensstijl aan te gaan! Dit kunnen wij namelijk samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *