Blog Lifestyle

Hoe gebruik ik de Purpuz planner

Ik ga heel goed op ritme en regelmaat, mede door mijn wisselde diensten. En met de komst van Mason kan ik niet meer zonder. Naast het plannen van mijn diensten noteer ik wie wanneer oppast, wat we dagelijks eten en ook mijn boodschappen worden op een apart lijstje genoteerd. Dit alles wilde ik graag combineren, vind dan maar een fijne planner die je ook nog eens in je tas mee kunt nemen.

Ik kwam bij de Purpuz Planner terecht, een planner die jou helpt om jouw doelen te behalen en inzichtelijk te maken hoe je deze doelen kunt bereiken. Daarnaast is er veel vrije ruimte beschikbaar, dus genoeg plek voor alle lijstjes.

Voor het plannen en het bereiken van je doelen kun je 8 fijne tools gebruiken.

  1. Purpuz map
  2. Purpuz matrix
  3. Maak een purpuz plan
  4. Purpuz pad
  5. Maandplanning
  6. Weekplanning
  7. Dagreflectie
  8. vragen aan jezelf

Toen ik de planner voor de 1e keer open sloeg dacht ik who wat een werk maar je wordt stap voor stap meegenomen en ik vind het een mega fijn uitkomst.

In een notendop begin je met het opstellen van je doelen, deze ga je uitwerken in een plan, een te lopen pad en hierop kun je een gedetailleerde planning gaan maken. Je wordt stap voor stap begeleid in het maken van deze planning waardoor het heel reeel is. Elke week begin je met nadenken, wat moet je deze week doen om je doelen te bereiken? Welke stappen ga je zetten? Vervolgens kun je dan ook een dagreflectie invullen, wat was je overwinning en waarin kun je nog groeien?

Ook wanneer de maand is afgelopen krijg jij de kans om te evalueren hoe het is gegaan. Er zijn een aantal vragen die jij kunt beantwoorden waardoor duidelijk wordt wat er goed gaat en waar jij nog aan moet werken. Hierbij stel je gelijk doelen/lessen voor jezelf op die je de volgende maand gaat toepassen om je doelen van die maand te bereiken.

Ik ben zelf een persoon die vaak heel veel wilt en veel doelen heeft maar door het gebruik van deze planner kom ik er al snel achter dat ik niet aan alles tegelijk moet werken maar tijd moet nemen voor elk doel en deze een voor een moet uitwerken.

Het leuke is dat ook de family planner uit komt waardoor ik ook voor de thuissituatie alles kan plannen en hierdoor de rest van het gezin hopelijk ook mee krijg in mijn gestructureerde leventje.. Ik kan in ieder geval niet wachten ;-). Daar binnenkort meer over.

Ben jij ook benieuwd geworden? Check de site van Purpuz!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *