Blog Persoonlijk

Hoe ik de COVID zorg ervaar – deel 2

Vervolg op blog gedeeld bij Mirthe!

Golf nummer twee. Dit lag in de lijn der verwachtingen maar toch komt ie onverwachts. Je kunt er niet compleet op inspelen maar je houdt wel rekening met. Het is lastig om alle negatieve verhalen de ronde te horen gaan en mensen te horen praten over complot theorieën. Daarbij wordt gezegd dat COVID niet bestaat, heftige uitspraken als je het mij vraagt.

Eerder deze week werd ik uitgemaakt voor slechte verpleegkundige omdat ik als zorgmedewerker een mondkapje draag en dit toch allemaal schijnveiligheid is?! Mijn inziens staat dit helemaal los van mijn rol als verpleegkundige en kan hier alleen maar boos om worden als ik kijk hoeveel tijd, energie en liefde ik in mijn werk steek. Ik ga me hier dan ook niet verder over uitlaten en zal niemand iets verplichten, ook niet de mensen in mijn nabije omgeving maar ik geef ze wel een advies mee.

Of ik achter alle maatregelen sta? Zeker niet. En ik baal op dit moment enorm van alle eerdere bezuinigingen in de zorg want waar zijn alle handen aan bed wanneer je ze nodig hebt. Wij kunnen niet oneindig doorgaan hoe graag we dat zouden willen. Wij willen nou eenmaal iedereen helpen, iedereen beter maken want met die reden zijn we verpleegkundige geworden. Soms vraag ik me af om mensen doorhebben hoe het er bij ons aan toe gaat en zou ik jullie maar al te graag een hele dienst meenemen om dit te laten zien maar helaas!

Ik hoop dat men doorheeft dat wanneer de cijfers oplopen er nog meer reguliere zorg afgeschaald gaat worden en operaties en reguliere zorg van onder andere doodzieke mensen moeten wachten. En waarom? Omdat de bedden en het personeel op ander plekken nodig zijn. Niet hoe wij dit willen zien maar wel noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *